ТОЧКА, ТОЧКА, ЗАПЕТАЯ

Котаракът и голямата сметанова война

Имало един град, който бил нападнат от разбойници с дракони. Те се настанили навсякъде, не давали на никого да шукне и искали да вземат короната на царя. Тези дракони били толкова страшни, че можел да ги победи само този, който разполагал с вълшебна торта.

Тогава един смел котарак тръгнал да търси феята, която правела вълшебните торти. Ходил, бродил, стигнал до нейната къща; само че се оказало, че от много правене и ядене на торти феята била толкова надебеляла, че не можела да си влезе в кухнята. Тогава тя застанала на прозореца и започнала да дава съвети на котарака как да приготви тортата.

Котаракът обаче не бил най-добрият готвач и затова първият път сбъркал тортата като сложил твърде малко от вълшебната отвара. Когато я занесъл при драконите и ги замерил с тортата, те само му се изсмели. Втория път сложил твърде много от отварата и тортата гръмнала още по пътя.Третия път направил всичко както трябва и когато стигнал в града и замерил драконите, те се превърнали в бели статуи. Хората ги наредили в музея, а котаракът щял да живее щастливо завинаги, само че се оженил и жена му, като разбрала какви работи може, всеки ден го карала да й готви торти.

Автори: децата от 3 г. клас

Количката е празна